Monday, 31 October 2011

My Dream Veil Contest by Non-Cinderella Story

Ini Sticky post ok.... scroll bawah untuk entry baru

My Dream Veil Contest by Non-Cinderella Story 


by Cik Lijah (nak join bleh click kat cnie pic kat atas nie... ataw kat tajuk 2... heee....)

Olaaaaa.... heee blogwalking lagi tadi... saje jew p cari balik blog-blog yang selama nie dibaca secara silent oleh ku.. heeeeeeee(semuanya gara-gara blog nie x seberapa.. malu.. hikhikhik)

pas 2 teringat yang penah terbaca blog Cik Lijah @ Cik Puan Lijah (heeeee sebagai silent reader jew selama nie). Dan diri ini terpanggil untuk menyertai 'my dream veil contest by non-cinderella story' yang Cik Puan Lijah anjurkan.....


Majlis Tunang pun dah dekat..... mane taw rezekiku.... my dream veil jadi pilihan Cik Puan Lijah kerana memenuhi syarat yang paling berinspirasi dan kretive sila muntah ok....(hope saya menang la....dapat la merasa pakai veil from miracle touch by her...)


ok sebelum 2 meh view  syarat-syarat penyertaan kat cnie atau bace jew kat bawah nie.......


1. Terbuka kepada semua pengikut blog Non-Cinderella Story. Bagi yg berminat untuk menyertai pertandingan, sila ikuti blog.

2. Buat satu entry bertajuk “My Dream Veil Contest by Non-Cinderella Story”. Sticky entry amat digalakkan.

3. Terangkan dan huraikan veil idaman anda dengan terperinci (Potongan, Panjang, Ton Warna, Jenis dsb). Tertakluk kepada satu veil sahaja dan veil bukan potongan “long trailing veil”.

4. “Link” entry tersebut dengan blog ini.

5. “Tag” 3 org pengikut anda dan maklumkan mereka mengenai pertandingan ini.

6. Tinggalkan link entri tersebut pada kotak komen entri ini.



Pemenang akan dipilih berdasarkan syarat-syarat berikut:


1. Entri paling kreatif, berinspirasi dan terperinci.

2. Realistik sesuai dengan “tagline non-cinderella story”. Maksudnya, janganlah veil impian anda tu ala-ala veil puteri dari kayangan dipenuhi batu permata dsb….(^^)

3. Tarikh tutup pertandingan ialah pada 31 Oktober 2011. Pemenang akan diumumkan dalam tempoh seminggu dari tarikh tutup pertandingan.

4. Hadiah akan diberikan dalam tempoh sebulan selepas pemenang diumumkan selewat-lewatnya 2/12/11. Kenapa sebulan?? Saya perlu masa untuk buat veil tersebut...(^^)



Hadiah Pertama: “Your Dream Veil” (veil as per request by the winner)


Hadiah Kedua: Veil jugak – yg ni ikut budi bicara saya nak buat veil yg cane.


Hadiah Ketiga: Sama mcm hadiah veil kedua…hehe


**Warna veil bagi hadiah kedua dan ketiga adalah mengikut kehendak pemenang.





panjang lebar kan.... heee... maafkan saya Cik Puan Lijah.... ampun....


ok this is my dream veil......




So nie la description veil idaman saya....


1. The veil must be heavy beads on the top of the head and just a simple  beading on the edge just want to make sure the veil drop down..... beads must be in baby blue, pink and white with a little touch of silver color combination....(sangat adore gabungan color tu)semua nie kerana x nak pakai crown2 dah...


2. Bentuk veil adalah 'U' shape or 'Oval' shape.... mesti cantik terletak je veil 2 nanti


3. Labuh plak takat2 wrist jew mcm kat chart bawah nie.... erm ntuk pengetahuan Cik Puan Lijah, tinggi sy 1.62cm.....so veil lebeh kurang 1 meter la kan???? heeeee  detail sangat kew.... ampunkan saya Cik Puan Lijah.... mengajo pulak.... ops...


4. Material plak saya more prefer chiffon.... sbb chiffon nie bleh bagi effect ayu gi tu....


5. Veil color for sure white.... suka sgt2 sebab nampak suci.....


ok thats all... xnak la buat entry meleret-leret.... cukup la sampai disini....


erm nak kena tag 3 orang kan.... tapi sape eak bride 2 be yg nak kena tag..... adui... maklumla blog nie pun masih under construction..... x ramai follower..... erm ok la nak tag 



erk Cik Puan Lijah bleh x tag pade mereka yang bukan bride2be???? bleh eak????

and sy nak tag my new friend and my new follower...

ilana Suhaimi(my new follower)
Seri (kawan mase kat U nie..)

hehehehe... done... Ya Allah 2 jam 30 minit buat entry nie setelah entry ini tersimpan dalam draf hampir 4 hari 

Sekian.... harap-harap saya menang


Photobucket

10 comments:

KhaiZa said...

nak join tp tak boleh, sebabnya i dah kawin.. huhuu
--
Jom Jengah sini Rahsia kecantikan secara semulajadi anda disini

KhaiZa said...

Adik manis.. still request verification code
--
Jom Jengah sini Rahsia kecantikan secara semulajadi anda disini

FarEast said...

khaiza: sbb 2 i x tag u... heeee.. tap[i mane taw nak jugak kan.. wat simpanan ntuk kegunaan Alisya... heeeeeeeeee jgn marah cik siti comel

Alang Atie said...

salam blogwalking..me also join the contest..good luck kayh! sudi2 exchange link ya!^_^

FarEast said...

done follow u....

ni@ @in said...

gud luck dear...ain pon join gak contest n..
jom xchange link(^_^)

FarEast said...

ain.... done..... :)

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

gudluck far_east! :D

ni@ @in said...

fareast...ain de tag awk..t wat la kalo de masa(^^)

~ NANA ~ said...

gud luck! :)

THE BEGUN : KISAH CINTA KAMI
Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers
FIRST STEP : LANGKAH PERTAMA
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
SECOND STEP : MENUJU BAHAGIA
Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Template by:

Free Blog Templates