Tuesday, 1 November 2011

PENTING SANGAT KE ADAT??????

Salam my dear blog.... kepala ngah serabut nie.. klu bleh x nak piki dah.. tapi dlm diam2 terpiki jugak....
huhuhuhuhu

Rasanyer dari tajuk mesti dapat teka kan....  meh nak story ape yg berlaku

x bleh nak pendam dah.... huhuhuhu

Tadi pagi terima panggilan dari ibunda tercinta.... tanyer pasal hantaran for majlis pertunangan nanti.... so faiz explain la ape perancangan kami kat cnie yang merupakan persetujuan faiz ngan my mucuk... erk....

nak taw x ape yg ibunda cakap....
"owh mcm 2 kew.... mama rase kena tambah lagi 2.... n rase2 nikah attire 2 x payah la nak jadikan hantaran.... n sirih junjung 2 wajib bagi walaupun dah de tepak sirih.. 2 adat kita....adat jangan diabaikan..."

WHAT???? trus mood blur....

"N mama dah bincang ngan MIEZA my sis inlaws patutnyer kena la bagi telekung, handbeg, kasut, and etc.... termasuk la sepersalinan...."

WHAT???? menyirap dah nie... geram la wei.... faiz bukan ape... majlis tunang nie x nak la banyak2 hantaran.. nanti nikah nak bg lagi.. ish.....

ok x pe.... faiz masih cool lagi..... trus cakap kat mama

"malam nie la mama kita bincang.... OK...bukan ape x nak la terus menjawap... x elok lak kat opiz kan..."

pas 2 mama sambung lagi

"abah awk membebel... majlis tunang nei mcm membelakangkan dia jew... xde berbincang ngan dia pun selaku ketua keluarga "

WHAT???? erk bukan mase hari raya ari 2 org tua my mucuk nak bincang dah... yg p duk terperap dalam bilik 2 sape suh.... adei..... nie yg makin bikin panas..... bukan nak marah.. tapi terkilan jew.... ish............
mcm nak jew cakap.... "bukanke ari 2 abah yg suh buat 25 Disember.... siap bagi tarikh... ish......ape nie...."

OK MOOD dah kelaut.... dah DOWN gila2...... susah sangat kew nak tunang nie????? adei.....


harap sangat2 smua benda nie bleh bawak berbincang lagi..... AMIN...

**pss... to my mucuk.... bawakla mak ayah awak p uma sy.. bincang la pasal tunang nie.. x nak la nanti majlis kita jadi huru-hara YA ALLAH... DIJAUHKANLA HENDAKNYA
Photobucket

3 comments:

KhaiZa said...

sebenarnya.. tak lah susah sangat. Pada aku, kalau mama nak buat sirih junjung, just buat je la.. bukan susah pun.. OK per.. sirih junjung.. i like.. baru la nampak mcm majlis bertunang.. kalau tak der sirih junjung kang.. rasa mcm tak der seri.. tak der seri majlis bertdung (tp ni depends pada family). Tapi part yang bagi telekung, handbeg, kasut, and etc.. pada aku no need, mambazir la.. sebab nanti nak kawin nanti ko nak bg lagi menda2 tuh.. Unless ko punya majlis kawin nanti grand giler.. mcm retis tuh.. hantaran semua iPhone.. netbook bagai..

p/s: part yang abah tu... ko pikir ler elok2.. kita nak wat majlis elok.. bukan nak masam2 muka.. so.. bincang ler korang elok2.. family.. kalau perlu invite sekali family si mucuk tuh.. just invite jer.. bincang elok2.. apa yg penting tepuk dada tanya selera..

p/s: masa part i dulu.. just org sebelah sana inform nak datang melamar.. kitaorg sebelah sini prepare apa yg patut... tu jer... senang n simple..

KhaiZa said...

bertdung = bertunang.

FarEast said...

thanks cik puan siti....

THE BEGUN : KISAH CINTA KAMI
Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers
FIRST STEP : LANGKAH PERTAMA
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
SECOND STEP : MENUJU BAHAGIA
Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Template by:

Free Blog Templates