Friday, 11 November 2011

11.11.11

Assalamulaikum pemula bicara... jari menari meluah rasa.... keyboard diketuk dengan jayanya.... menyampaikan semua kata... melalui blog yang x seberapa... heeeeeeeeeeee ewah2 bermain ngan kata-kata plak cik faiz nie.. huuuu

Cuba tengok tajuk kat atas 2.... nak story morry cikit pasal tarikh 2 yang lawa.. cantik.... n de boom... huuuu

Sebelumtu nak luah rasa hati dulu.. sepatutnyer hari nie faiz dah cuti ... n sepatutnyer hari nie faiz ngah sibuk wat persiapan pertunangan... sepatutnyer skung nie smua org ngah sibuk masak memasak didapor....
sepatutnyer faiz ngah sibuk siapkan hantaran pertunangan kami yg mmg dari asal faiz nak guna fresh flower... huuuuu

TAPI itu semua tinggal kenangan..... harapan punah nak abadikan tarikh lawa ini dengan majlis yg bermakne.... huhuhuhuhuhuhu..... atas permintaan ibunda tercinta... tarikh pertunangan bertukar ke 20.11.2011...... still tarikh yang cantik..... n klu tarikh 20.11.2011 yang dipilih mesti skung nie faiz ngah sibuk beli barang2 hantaran... ye la smua belum beli kowt.... tempahan baju tunang pun belum buat... sah2 la kena beli readymade.... oppsss ader kew saiz faiz yg doubleXL nie??? huhuhuhuhu

tapi yang itu pun tinggal kenangan.. kerana atas arahan dan kuasa VETO ayahanda tercinta tarikh pertunangan kami berubah buat kali kedua.... ayahanda minta pertunangan dibuat pada 25 Disember 2011(bersamaan dengan KRISMAS) atau 29 Muharam 1433H (hari terakhir bulan Muaharam esoknyer dah Safar). Faiz ikutkan ajew.... harap2 tarikh yg ayahanda pilih ini xkan ditunda lagi..... harap semua berjalan lancar... tadi malam faiz send sms kat My Mucuk...

"Abg, dah masuk 11.11.11, abg ingat x, mula2 kita pilih tarikh nie ntuk bertunang. pas 2 mama syg minta tukar hari ahad, trus kita pilih 20.11.2011, tetiba abah syg minta tukar krismas, 25.12.2011. Harap sgt2 x tukar tarikh dah... (klu xde tukar2 tarikh, mesti syg dah kat kg, cuti... Esk siang plak majlis pertunangan kita, N lepas 2 Noorfaizah sah bergelar tunang kpd Mutorif) "

after about 1 minute he replied
"ingt sygku... amin hrap pas nie xde hlgan ag.. amin"

x sampai 1 minute pas 2 dia call plak.... nape x tido lagi...awk pening pale kan.... huhuhuhuhu.... mase 2 air mata dah meleleh dah..... x taw kenapa tetiba nanges... sbb sakit kpale ataw lain pun x taw... n bermulala sesi pujuk memujuk..... sampai la akhirnyer x sedar bila tertido....
(thanks my mucuk... selalu ade disisi diri nie.... :) )


YA ALLAH YA TUHANKU... AKU BERMOHON PADAMU YA ALLAH... LANCARKANLAH SEGALA RANCANGAN YANG TELAH LAMA KAMI BERDUA RANCANG INI YA ALLAH.... AKU HAMBAMU YANG LEMAH BERMOHON PADAMU.... PERMUDAHKANLAH SEGALA URUSAN KAMI YA ALLAH....

ok.. siap sudah sesi meluah perasaan... pssstttt.. nak bgtaw nie... Faizal Ismail a.k.a FBI dapat baby boy.... tarikh lahir anak dia for sure la harinie kan... 11.11.11..... uish... best kan.... ermmmmm.... tahniah wat beliau n wife...

nak bgtaw lagi nie.. klu x silap ader seorang blogger B2B nikah Mizz Amalina arinie kan... ... selamat menempuh alam baru....
rasenyer ramai yang abadikan tarikh ari nie untuk sesuatu yang amat bermakne dalam hidup mereka...

Sape2 yang bernikah hari nie faiz dengan rase rendah diri mengucapkan tahniah... Selamat Pengantin Baru dan menempuhi alam baru.....semoga bahagia hingga keakhirnyer n sampai bila2

Heeee.. baru jew kejap dapat kad jemputan dari Mak Neng...  tarikh for sure la 20.11.2011 kan... huuuu
Mak Neng klu x... tarikh majlis (resepsi) ko same ngan tarikh tunang aku.. huhuhuhuhu..... Faiz ucapkan Selamat Pengatin Baru  in advance untuk Mak Neng (Lindamaswana) and fiancee yang akan jadi husband beberapa hari jew lagi(Muhammad Ridhuan). Semoga Allah memberkati hubungan mereka berdua sampai ke akhirnye...sampai bila2 tanpa titik

Alhamdulillah siappun entry yang mengambil masa 2 jam.... buat entry sambil wat keje.. huuuuu

k la.. da.... assalamulaikum

** erk..... sakitnyer telinge dengar suara macam petir.... aduhai.... tolongla..... slow kan sikit volume 2.. ish.... hampeh
Photobucket

5 comments:

KhaiZa said...

kita hanya merancang, tuhan yang tentukan... Apa-apa pun sama2 berdoa, moga semua berjalan dengan lancar...

p/s: jgn lupa miting ptg nih.. huhuhu

FarEast said...

thanks cik puan siti.... ingat...

~ NANA ~ said...

tak kesah la tarikh apa2 pon yg penting ikatan yg kina nk bina tu...hehe...semoga semuanya lancar k :)

btw psl yg u tny nak amek inspirasi DIY i tu, i tak kesah :) sharing is caring kn...hehe

dhiera said...

setuju dgn khaiza. kita hanya merancang! btw, plan asal bertunang saya 12nov. sebelah2 dgn faiz punya plan. tapi postpone sebab Z outstation dekat bangkok. tunda next week. sama dengan plan faiz tu. 20.11.

FarEast said...

nana : btul gak... skung nie mcm dah x kesah sgt dah pasal tarikh2 2... yg penting ikatan yg dibina 2.... n majlis berjalan dengan lancar....

thanks bagi kebenaran.. xde la ralat nanti bila hampir2 sama... heeeee :)

dhiera : ops... klu x sebelah-sebelah jew an.... heeee... xpela.. yg penting smua akan berjalan dengan lancar....
faiz doakan majlis pertunangan dhiera berjalan dengan lancar... AMIN

THE BEGUN : KISAH CINTA KAMI
Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers
FIRST STEP : LANGKAH PERTAMA
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
SECOND STEP : MENUJU BAHAGIA
Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Template by:

Free Blog Templates