Wednesday, 11 July 2012

Contest: Like, Post & Win RM600*

Assalamulaikum, faiz x sure la faiz sempat or x join contez nie... faiz mencuba aje la.... huhuhuhuhu silap faiz tgk salah tarikh..faiz ingat tarikh tutup 12 hb... rupanye tarikh result la plak... huhuhuhuhu...... actualy faiz dah lama follow blog Kina, n dah lame usha nak beli barang2 yg ader kat blog TheshopAblog..... but.. masih lum smpai waktunyer... :)..... so terlanjur kina ade wat Contest: Like, Post & Win RM600*, y not give it a try... :)


x mo cakap panjang2... kejar mase nie... meh tgk term and condition... :)

**psst.. faiz copy n paste nie... :)


Tak perlu untuk korang raih atau merayu dekat orang lain tolong like.
Takde kategori Like Terbanyak pun. Hahaha.(best part sbb faiz mmg failed bab2 minta org like)


1) Like fanpage Journey of Bride to Be & penaja hadiah kita TheshopAblog
2) Like post Contest : Like, Post & Win RM600* di sebelah bawah kanan post ini. 
3) Post satu entri seperti berikut-
  • Tajuk: Contest: Like, Post & Win RM600* (checked)
  • Serba sedikit tentang Journey of Bride to Be by Shakina Farhan ni.(Done
  • Serba sedikit tentang contest & hadiah contest ni.(Done)
  • Bebas menulis dalam point form ataupun karangan ataupun gambar.(phone call)
  • Nak buat sticky post atau tidak terpulang.(Post Terbaru)
4) Hanya satu post sahaja diterima (samada di blog atau note di facebook)(faiz buat satu post jew)
5) Tinggalkan link entry+nama facebook anda di blog ini atau share note facebook di fanpage Journey of Bride to Be bagi yang tiada blog.(Done)

Kategori

Pemenang Kategori Pertama:
Satu penyertaan untuk entry yang paling best
Pemenang Kategori Kedua:
Satu penyertaan blog yang paling tinggi referral
Pemenang Kategori Ketiga:
Tiga penyertaan yang dipilih secara random

Jadi kita akan ada 5 Pemenang semuanya! 
Ada beberapa kategori, jadi tak kisah la kalau korang tak kreatif ke takde blog ke. Kalau yang ada blog boleh menang mana-mana kategori. Kalau yang takde blog boleh menang kategori random, mana tahu rezeki anda bertuah anda menang! Satu penyertaan boleh menang satu kategori je, bagi chance kat orang lain menang juga ye. hihi.

Hadiah

Kategori Pertama : 1 x Telekung Sulam Imported (worth RM100) + 14 complete pack 3D Crest Whitening Professional Effect (worth RM135) + Tony Moly Lip Tint (Worth RM18)

Kategori Kedua: 1 x 14 complete pack of 3D Crest Whitening Advanced Vivid (worth RM125)

Kategori Ketiga: 3 x 7 trial pack of 3D Crest Whitening Professional Effect (worth RM75) + Tony Moly Lip Tint (Worth RM18)

Total semua hadiah dari penaja kita ni? Worth more than RM600!
Boleh jenguk blog TheshopAblog untuk product-product ini.

Telekung Sulam tu boleh buat hantaran kalau yang belum kawen. 3D Crest Whitening tu boleh putihkan gigi. Kalau nak order boleh join pre-order batch 5# yang tengah berlangsung sekarang ni. Bagi bride to be yang nak kawen bulan Ogos-October order sekarang sebab nanti dah takde pre-order until October. Tony Moly Lip Tint tu boleh menyerikan bibir. Kina suka sebab nampak natural je, jarang pakai lipstick dah. Nanti la buat review. Jadi sesiapa yang berminat nak dapat free, mari-mari lah join.

Dateline: 4 Julai 2012 - 10 Julai 2012 
Pemenang akan diumumkan: 12 Julai 2012

Kenapa sekejap sangat?
Sebab nanti kang kina bersalin sape nak bagi korang hadiah? hahaha
Sebab buat lama-lama nanti korang tunggu dateline gak baru nak buat kan? hahaha
Sebab kalau kejap penyertaan tak banyak sangat, senang korang nak menang kan? hahaha

Tips dari penganjur: 
Kalau nak menang kategori best buat best-best do research ok, (faiz nak menang yg nie....2 pun klu kina terima enrty faiz.. huhuhu)
Kalau rasa nak menang kategori referal, link blog ni banyak2 pastu promote entry korang,
Kalau rasa nak menang kategori random copy paste saje pun ok. hahaha. 



Ok..Jom like, post & win sekarang!




so lets start it....




Tersebutla kisah dizaman IT yang serba canggih... perbualan teruna dan dara (melalui telefon la for sure)yang dalam proses melangkah ke alam rumahtangga.......


TERUNA : " Sayang-sayang.... cuba syg kira, berapa bulan lagi nak majlis kita???"

DARA      : " Klu tak silap syg, lagi 5 bulan je abg, kenapa????"

TERUNA : "Hmmm, tak lama dah tu..... hmmmmmmmmm"

DARA      : " Kenapa hmmmm...hmmmm nie???"

TERUNA : " Abg tengah piki la syg.......ader lagi x barang2 hantaran yang x cukup...."

DARA      : " Ada lagi ke yang kita lum beli???? setahu syg, dah lengkap"

TERUNA : " Ada la syg... abg lum beli telekung ntuk hantaran lagi... penting 2.... haish.... "

DARA      : " Erm.. ha ah eak... owh... abg, syg ader idea.. kurangkan buget abg... nak taw x????"

TERUNA : " Apa dia syg???"

DARA      : "Baru-baru nie, syg ader tgk blog Kina, dia ader wat contest Like, Post & Win.... hadiah-hadiah 
                    yang  kina tawarkan best taw abg....."

TERUNA : "Ye ke??? Ape hadiahnyer?????"

DARA      : " Kategori Pertama : 1 x Telekung Sulam Imported (worth RM100) + 14 complete pack 3D Crest  
                     Whitening Professional Effect (worth RM135) + Tony Moly Lip Tint (Worth RM18)
                     
                     Kategori Kedua: 1 x 14 complete pack of 3D Crest Whitening Advanced Vivid (worth RM125)


                     Kategori Ketiga: 3 x 7 trial pack of 3D Crest Whitening Professional Effect (worth RM75) + Tony 
                     Moly Lip Tint (Worth RM18)"

TERUNA : " Wow, best la syg hadiahnyer... join la.....mane taw rezeki kita dapat telekung 2... :)  tapi kan 
                     yunk, 3D Crest Whitening n Tony Moly Lip Tint??????"

DARA      : "Ish abg nie... x kan 2 pun x taw... abg bukak internet..... abg carik link blogshop Kina  
                    (theshop-A-blog)..... kat c 2 ader terangkan.... 3D Crest Whitening nie guna ntuk memutihkan 
                    gigi, kina penah pakai taw... mase majlis resepsi dia.. putih gigi..... hehehehehehe... n Tony  
                    Moly Lip Tint nie mcm lip gloss la... canteq color dia....pink2 mcm 2... mcm bibir pelakon 
                    korea klu pakai.. hehehehehe "

TERUNA : "erk... abg suka la bab pemutih gigi 2.. hehehehehe.... erm syg... dari tadi syg cakap kina, kina.. 
                    Kina nie sape????"

DARA      : "Ish abg nie... kina nie la pemilik blog "Journey Of  Bride To Be" dan blog "theshop-A-Blog", 
                    xkan abg x kenal???? ader la link blog dia kat blog syg.... syg dah lame follow blog kina taw... 
                    start dari kita dah amik keputusan nak kawen... banyak gak idea DIY yang syg cedok dari 
                    kina.... contoh mcm bantal Hantaran kita lebeh kurang mcm kina punyer.... n TQ Tag kita syg 
                    mmg buat mcm kina,, sbb leh save buget.. hehehehehehe...."

TERUNA : "Owh.. pandai ea bakal isteri abg..... nak jimat ea????"

DARA      : " Mestila pandai.. hehehehehe...kita mesti jimat abg, lepas majlis nanti, lagi banyak kita kn piki 
                     hal kehidupan masa depan kita.... owh abg, nanti hantaran pun ade idea DIY taw dlm blog 
                     kina, contoh mcm mane nak buat telekung jadi kek... kira mcm Kek Telekung la...  
                     hehehehehe.... "

TERUNA  : " Bagus juga ea blog kina nie..."

DARA       : " Erm mmg bagus... n abg, nanti pelamin nikah kita, syg ingat nak DIY , sbb syg tgk kina  
                      mampu DIY, why not kita pun cuba......lgpun syg tgk kina sewakan bantal nikah n karpet 
                      bulu2  dia 2....syg dah booking pun set bantal nikah n karpet bulu2 kina.. dah bayar deposit 
                      dah....   heheheheh dah bleh cut cost disitu "

TERUNA : " Ye ke syg.. bijak ea bakal isteri abg.. hehehehe... so ape lagi.. join la contest 2..... buat post 
                     yang menarik perhatian pihak juri, mane taw rezeki kita..... bleh jimatkan blanje kita, bleh 
                     putihkan gigi n best part sekali.... bibir syg nanti mase majlis merah bak delima yang mekar.... 
                     heheheh"

DARA     : "Erk tapikan abg, dah tutup la...... syg baru jew terbaca.... huhuhuhu sedihnyer nak nangis rase... 
                   best contez nie.... ruginyer..."

TERUNA  : " Ala syg.. cuba je hantar penyertaan, mane taw kina baik hati terima penyertaan syg.... kita 
                     cuba k...."

DARA      : " Baik abg, syg cuba k......"



Ganggang pun diletak....selang 10 minit si DARA telefon semula si TERUNA



DARA      : " Abg, syg dah buat post n join contez 2.... harap2 kita terima la penyertaan syg "

TERUNA : " Ye ke.. kita banyakkan berdoa k syg.... harap2 kina terima.....AMIN...." 







Photobucket

2 comments:

KhaiZa said...

wish you luck dear :)

FarEast said...

thanks ct... faiz salah tarikh tutup nie.. huhuhuhu.... harap2 kina terima la penyertaan faiz... :)

THE BEGUN : KISAH CINTA KAMI
Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers
FIRST STEP : LANGKAH PERTAMA
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
SECOND STEP : MENUJU BAHAGIA
Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Template by:

Free Blog Templates