Saturday, 10 December 2011

~GIVEAWAY:Stunning Me!! by Qaseh Elyn~

Assalamulaikum kepada semua reader dan silent reader.....(terutama kepada geng2 bride to be....)
Malam nie faiz akan lancarkan Penyertaan Faiz bagi satu Giveaway
**sape2 nak join just clik here(nak click pada tajuk / pada badge pun boleh..)


 
Ok.... x mau cakap banyak.. let see the syarat-syarat nak join....

click on the pic for better view..

*********************************************************************************
Baiklah, sebelum faiz tunjukkan, my most precious angan-angan.... lets Faiz introduce u all kepada the sponsor of GA nie.......

This GA sponsor by  

KAK ELYN
she a B2B jugak taw....

She was the owner of 
Elyn Creation

Faiz dah jumpa blog her along time ago.. chewahhhh.. mcm lame sgt....

Masa first jumpa 2.... faiz terus teruja n stunning from her creation... love her touch.... masa 2 faiz google pic kat bawah nie...

copy pic from her blog

terus jatuh cinta.... (design by her)**for info badan faiz lagi more chubby than this...so terus set dalam kepala...Kak Elyn mesti pandai wat baju yg sesuai untuk faiz.... so....faiz terus call n book nak buat tempahan baju untuk bertunang....which end up have to cancel sbb pertunangan Postpone..... (walaumcmmanesekalipun... faiz tetap nak Kak Elyn wat baju faiz.. :) ~    bolehkan Kak Elyn????   ~ )

OK... cukup la history ckit2...panjang kisah perkenalan kami nie.... yang 2 biar faiz n kak elyn jew taw... :)


Bila Kak Elyn wat Giveaway nie.... Faiz betul2 teruja nak join..... for pertunangan faiz dah book... n still on.... masa majlis besar pun nak la jugak.. heeeeeee

Imagine my look pada hari pernikahan dengan hasil precious touch Kak Elyn....(pssstttt Faiz nak wat baju nikah pun kat akak jugak taw....serius nie...)

So Faiz pun start la verangan.....macam mane la design VEIL+INNER yang faiz idam-idamkan....

 THEN.... I CLOSE MY EYE........

































dan Faiz sukakan Corded Edge Border Lace macam kat bawah nie.....

serta pearl bead yang ada pelbagai warna dan saiz....


terus faiz capai pensel dan kertas.... melukis mengikut kehendak tangan dan angan-angan..... hinggalah jadi image seperti dibawah....


xde color... x lawa... hehehehehe.... bermula-la sesi mewarna dengan menggunakan PAINT.....

AND THE RESULT


MyLifeMyTreasureAngan-Angan for VEIL+INNER is a combination of THREE PIECE......

FIRST PIECE
INNER NECK  

Mempunyai awning yang diperbuat daripada satin....berwarna cream.... dan kerudung tepi dari chiffon berwarna cream

SECOND  PIECE
SHAWL 

Saiz (standard size shawl )
Diperbuat daripada kain chiffon berwarna cream yang sama material dengan inner neck diatas....
Dibahagian tepi shawl dijahit seperti ropol(sory faiz x taw ape nama jahitan mcm 2....)
dan 3 sisi yang lain dijahit dengan kain satin berwarna cream juga sama seperti material awning diatas..


THIRH  PIECE
VEIL 

Sain ( lebar (ikut lebar lerang kain) X panjang (1.25m) )
Diperbuat daripada material chiffon berwarna cream yang sama dengan inner dan shawl....
Potongan berbentuk HEMISFERA
Menggunakan Corded Egde Lace pada bahagian atas kepala sehingga ke pipi
Ditaburi beaded pearl(small size)neutral color+baby blue color+soft pink color(dan dijahit seprti bentuk palladium)
Bagi mengelakkan veil terbang.... pearl bead bersaiz medium digunakan sebagai pemberat pada edge of the veil......(dijahit dengan jarak 1 inci antara satu sama lain)

Bila dah siap.... VEIL+INNER nie akan dipakai seperti pic dibawah

Inilah angan-angan faiz.....

Dan faiz JOIN THE GA....

Till then.... Assalamulaikum....
psssttttt nak taw sebab ape berwarna cream ???? SBB.....OUR NIKAH THEME IS CREAM COLOR....samping untuk nikah dah beli pun..


Photobucket

12 comments:

Elyn said...

xmau puji akak lebih2 sgt..haha :D
teruja kat faiz sbb rajin wat design & details plak tu every pieces...siap ade measurement lg tuu..

hope ade luck utk faiz nnt...

tgu 20 dis ni ye :)

FarEast said...

akak...bukan pujian.. tapi mmg 2 hakikat.... 2 yg faiz rasa.... so 2 jugak la yg faiz lahirkan dengan ayat2.... :)

okk.. faiz akan tunggu...

BLuRpL3 said...

all the best ye!

do come, visit & be our follower at http://blurplediary.blogspot.com/

do keep in touch =)

dhiera said...

pandai ye faiz lukis. good luck ye faiz~

fazlien said...

sgt rajin..siap ade ukuran sume..
gudluck dear=D

FarEast said...

blurpe : thanks.... done follow n links u....

dhiera : terima kasih.... huhuhu x pandai la..... tangan keras jew.... main hamtam jew lukis....

fazlien : terima kasih....ukuran 2 pada faiz amat penting..... :)

nuraien said...

comelnye..rajin tol drawing..gud luck fareast..=)

FarEast said...

thanks aien..... good luck for u 2....

Dell said...

Wah . comel entri ni . Gud luck dear

FarEast said...

thanks.....Good luck 2 u 2 Dell... :)

mesti lain dari yg lain bila guna button...... nampak sweet jew....

Schaz said...

teror gile design! kagum! gud luck dear!

FarEast said...

wlcm schaz...... thanks.... biasa jew 2.... xde la terror.... banyak yang faiz jadikan guide ntuk design ape yg faiz impikan....

THE BEGUN : KISAH CINTA KAMI
Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers
FIRST STEP : LANGKAH PERTAMA
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
SECOND STEP : MENUJU BAHAGIA
Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Template by:

Free Blog Templates