Sunday, 4 December 2011

GOOD NEWS BRIGHT UP MY DAY.... :)

AMARAN.. ENTRY INI AMAT PANJANG DAN MUNGKIN AKAN MEMBUATKAN ANDA BOSAN MEMBACA.... MAAF DIPINTA... :)

Assalamualaikum.... as promies.... here the good news....

Setelah perkara sedih yang berlaku, faiz mcm dah xde semangat nak berumahtangga...sila muntah ok... statement x bleh blah.... hehehehe..... banyak yang bermain difikiran faiz.... nak taw ape....

1. Hampir setengah tahun dahulu  (sampai kew????)... faiz ada hantar penyertaan bagi CABUTAN BERTUAH PRE-WEDDING VIDEO oleh Romantis-Studio & Motion Creative Production



faiz copy dari cnie

CABUTAN BERTUAH PERCUMA: PRE-WEDDING VIDEO
Terbuka kepada semua pasangan pengantin yang akan melangsungkan perkahwinan pada tahun 2011 dan 2012. Tiada pembelian diperlukan. Cuma masukkan email anda (maksimum 2 email berlainan) dan tunggu pihak kami menghubungi anda. Hanya 5 pasangan terpilih akan diumumkan di website ini pada 15 Julai 2011.
Faiz saje jew hantar penyertaan... bila tengok syarat-syarat.... menepati rancangan asal kami....

you all know what.... im among the lucky one.....see 



Faiz dapat PRE-WEDDING VIDEO 2.... masa 2 Faiz menjerit bila dapat taw..... ye la.. x sangka boleh dapat... Alhamdulillah rezeki.....

so faiz bace la syarat-syaratnyer...


*para pemenang diminta menghubungi pihak Romantis-Studio (melalui email: inquiry@romantis-studio.com) sebelum atau pada 18 Julai 2011 untuk penerimaan tawaran.
*seperti yang dinyatakan di dalalam email dalam setiap penyertaan, tempat / lokasi penggambaran adalah di sekitar kawasan Pulau Pinang & Kedah sahaja. Bagi pemenang-pemenang di luar kawasan ini sila hubungi pihak kami dengan segera jika ada persoalan.
* Hasil mutu kerja adalah tertakluk kepada piawaian pihak Romantis-Studio & Motion Creative Production.
*Pemenang tidak boleh menuntut sebarang pembayaran jika pembatalan penyertaan dilakukan oleh pemenang sendiri. Pihak kami berhak mencari penganti jika berlaku pembatalan.
*Pihak Romantis-Studio & Motion Creative Production berhak menggunakan video-video yang telah dihasilkan untuk tujuan promosi dan sebagainya. Hasil kerja tidak akan diberikan kepada mana-mana pihak selain dari Romantis-Studio & Motion Creative Production.
*Para pemenang boleh menyiarkan video masing-masing untuk tujuan persendirian sahaja, tanpa mengubah mana-mana bahagian / kandungan di dalam video tersebut.

so aper yang pihak penganjur nak, faiz dah buat... tapi............... bila dapat berita yang majlis tunang postpone n most worst... kami mcm susah jew nak sampai target nikah 20.12.2012...

IT DOWN MY MOOD.. ok... tapi faiz x putus asa... Faiz cuba hubungi pihak penganjur....

after a few questionaire.... faiz dapat jawapan yang mengembalikan senyuman faiz....


"Salam izah...saya dah check tarikh wedding masa masuk lucky draw hari tu 20 dec 2012 kan?...kalau diikutkan pre-wed video ni dijalankan sebelum tarikh wedding..maksudnya pre-wed ni valid mana2 tarikh SEBELUM TARIKH WEDDING (tak kira tahun 2012 atau 2013)...

TETAPI, pihak kami telah menyusun jadual untuk tahun 2012, so kami terpaksa mengikut tarikh asal 20 dec 2012.

so offer ni masih valid jika shooting di buat sebelum 20 dec 2012 (tak kiralah wedding tahun 2013, 2014 dan sebagainya)..."

Alhamdulillah...... faiz bersyukur sangat2........



2.Dalam mood berkabung atas berita POSTPONE 2, faiz saje2 jew tengok2 FB.... n that day.....

Dina Halim Bridal Boutique

ader wat kuiz.....

Soalan kuiz adalah....

Soalan 1 :
Siapakah sahabat Rasulullah SAW yg mempunyai sifat keberanian sehinggakan syaitan pernah tewas bertarung dengannya?

Soalan 2 :
Apakah keindahan ALAM ciptaan Allah yang sering anda kagum?

*soalan 2 memerlukan pemerhatian dan susunan ayat yang meruntun jiwa juri.. (^_^)♥*
Faiz pun sajew2 jew nak join.... faiz tertarik dengan hadiah tempat kedua....., nak taw kenapa.. sbb dulu masa mama kawin, mama pakai baju songket bunga tabur 2.... faiz dah riki2 harge bagi kain songket asli buatan terengganu untuk corak bunga tabur.. bg kain yang boleh buat baju pengantin lelaki dan perempuan, boleh mencecah RM1000 ok.. just kain jew nie.. blum upah lagi... aish... mane eden mampu.. huhuhuhu... so faiz aim for the second prize.....
Hadiah minggu ini :

TEMPAT PERTAMA
Voucher tunai RM500 utk Pakej Sanding Rumah

... TEMPAT KEDUA
Voucher Tunai Baju Songket Bunga Tabur Worth RM250

TEMPAT KETIGA
Handbouquet worth RM150 
faiz hantar penyertaan pun dah menghampiri waktu kuiz tamat (12 tgh hari)....bab nak mengarang ayat nie... faiz mmg x pandai.. dulu masa SPM pun, BM penulisan dapat 4B jew.. lebih teruk dari BI... heeeeee

See my answer....



dan alhamdulillah...... Faiz dapat ape yang faiz nak...... 2 pun kawan faiz yang bgtaw.... faiz x perasan pun mula-mula

see.. kawan faiz yang perasan dulu.. heeee..... trus call Kak Nad (0123445672)
**Kak Nad nie baik sgt.. dari suara yang ceria 2... faiz dah rasa bersyukur.... Faiz dah tanye beberapa soalan.... dan Alhamdulillah.... insyaAllah.... impian akan menjadi nyata......

3. Back then.. faiz ader join satu GA by Mashi..... yang nie pun faiz join sebab suka-suka jew... :)

lagi sekali Alhamdulillah...... faiz antara yang bertuah........ Mashi bagi faiz nie


thanks Mashi..... faiz suka sgt2 taw present nie.... :)

lepas nie wat la lagi GA... faiz nak join.. :)


4. Here come the best part...... disebabkan selalu menangis(sebab kes postpone), My Mucuk dah benarkan faiz adopt kucing.... untuk peneman faiz kat uma katanyer.. :)

heeeee..... faiz adopt banyak taw.... ader 6 ekor.....



Mereka semua nie super adorable..... geram.. chumel2....paling yang faiz geram si kelabu 2....  :) bulu macam kembang jew... :)

ok la.. panjang kan.. till then... bye.....




Photobucket

11 comments:

fazlien said...

congrate dear =D

K.I.N.A said...

tahniah faiz! melalui contest ni dapat kurgkan beban kawen kan..

FarEast said...

fazlien : thanks..... :)
kina: yup.. mmg dapat ringankan beban ckit2.... nak join banyak2 lagi.. :)

dhiera said...

tahniah faiz~ disebalik kesedihan ada byk hikmah ye kan?

FarEast said...

Dhiera : yup.. ader banyak hikmahnyer... Alhamdulillah... :) n best past is... KUCING chumel2.... geram..... :)

Pink Lavender said...

owhh...
ini lerr anak angkat baru ko eh..
comel2...huk2...

pergh menang baju pengantin tuh..
bagus2...blh buat baju cantek2 nanti

FarEast said...

Mak neng : menang voucher.... baju dah siap... so kena berdiet nie klu nak pakai.. huhuhuhu


go go go... 30kg to lost... gulp... banyakkn... :)

Pink Lavender said...

faiz...

join nih..
mana tahu ko menang lagikk
http://mayandhanis.blogspot.com/2011/12/giveawaystunning-me-by-qaseh-elyn.html

aku dah xbleh join daa

FarEast said...

mak neng : mmg dah niat nak join.. cuma dok piki idea nak realisasikan impian 2.. heee :)

Afira said...

faiza.......rezeki murah kan..tahniah..

FarEast said...

afira : alhamdulillah...... :)

THE BEGUN : KISAH CINTA KAMI
Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers
FIRST STEP : LANGKAH PERTAMA
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
SECOND STEP : MENUJU BAHAGIA
Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Template by:

Free Blog Templates